A Felvételi honlap ITT , Facebook oldalunk pedig ITT érhető el | Moodle | CooSpace | etr | Intra | Szervezeti felépítés | Telefonkönyv | Oldaltérkép | PTE | FEEK

ESRALE

Erasmus - European Studies and Research in Adult Learning and Education (ESRALE) projekt

ENG


LIFELONG LEARNING PROGRAMME Centralized - ACTION ERASMUS MULTILATERAL PROJECTS - ERASMUS Action: Strengthening quality through mobility and cross-border cooperation

Pályázat futamideje: 2013. 11. 01. hó – 2016. 10. 31. (36 hó)

Regisztrációs szám: 540117-LLP-1-2013-1-DE-ERASMUS-EQMC

A pályázat céljának összefoglalása:

Az European Studies and Research in Adult Learning and Education - ESRALE projekt célja az európai felnőttoktatási kutatások koordinációja és fejlesztése projekt rendszerszerű keretben, hozzájárulva a tudományos fokozatszerzés lehetőségéhez az EKKR 8. szintjének megfelelő doktori program fejlesztésével.  

Az ESRALE projekt az Európai Felnőttoktatási Mesterszak Program (EMAE) keretében kidolgozott képzési rendszerre és annak fejlesztése során szerzett tapasztalatokra támaszkodik. Rendkívül fontos a e területen a probléma-központú, valamint a kompetencia-fejlesztő európai felnőttoktatási tanulmányok modern kereteinek kimunkálása. A projekt megvalósítja azokat az empirikus és komparatív adatgyűjtést az Európai felnőttoktatás vonatkozásában, melyre nagy szükség van. Ugyanakkor a projekt kutatásokra támaszkodva a felnőttoktatás európai dimenzióját illeszti be az egyetemi oktatási és képzési rendszerbe, továbbá a gyakorlati orientáció fejlesztéséhez is hozzájárul.

Ennek érdekében szükséges a meglévő egyetemközi hálózat aktivizálására, szorosabb partnerségére. Ugyanakkor elengedhetetlen a Mesterszak program rugalmassá és hozzáférhetővé tétele. Szükséges továbbá egy korszerű doktori program kimunkálására, melynek részét képezi egy korszerű nyári egyetemi program tervezése és rendszeres szervezése egyaránt. Ezen feladatok szükségessé teszik a partnerek közötti szoros együttműködést, különös tekintettel két- és többoldalú megállapodások megkötésére. A program értékelését a Német Felnőtttoktatási Intézet Leibniz Centre for Lifelong Learning egysége biztosítja.

 

Projekt honlap: www.esralenetwork.org.

Projekt angol nyelvű összefoglalója: www.esrale.feek.pte.hu/eng

 

KONTAKT: dr. Németh Balázs